Διώχνουν τον κόσμο από τα γκισέ οι τράπεζες

0

Οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να απομακρύνουν τους περισσότερους πελάτες από τα ταμεία, στέλνοντάς τους στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών. Σε λίγο καιρό, στα γκισέ θα εξυπηρετούνται κυρίως εταιρικοί πελάτες και όσοι έχουν επιταγές.

Συναλλαγές όπως αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές, εμβάσματα, θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μεσω των ΑΤΜ, των APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στις τράπεζες), phone banking και internet.

Ήδη η Eurobank ανακοίνωσε οτι συναλλαγές με μετρητά κατω των 400 ευρώ δεν θα πραγματοποιούνται στο ταμείο. Η Alpha Bank ενημερώνει το κοινό οτι «Σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση-αναγνώριση κάρτας Alpha Bank (ακόμη και αν είναι σε χρήματα)». Αντίστοιχο σύστημα εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι τράπεζες ωθούν τους πελάτες τους στην έκδοση χρεωστικών καρτών, μέσω των οποίων μπορούν να κάνουν πλέον όλες τις συαλλαγές τους με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα χτίζουν το αφορολόγητο.