Ο ΣΦΕΕ “προΣΦΕΕρει” στον Ερυθρό Σταυρό

0

Τη θερμή συμπαράστασή του θέλησε να δείξει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μέσω του εκπροσώπου του και γενικού διευθυντή κ. Μιχάλη Χειμώνα στους ανήλικους που βρίσκονται στην Ελλάδα και φιλοξενούνται στα κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ανήλικοι που βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς την συνοδεία από γονείς ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, βρίσκουν την επιμέλεια και τη φροντίδα που χρειάζονται, κάτω από τη στέγη του Ερυθρού Σταυρού. Η δράση αυτή στοχεύει συν τοις άλλοις και σε ενα πλαίσιο υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα εξασφαλίσουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους ανηλίκους. Επίσης, στόχο για τους εθελοντές αποτελεί και η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το κλιμάκιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 20/02 στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σκοπό της πρωτοβουλίας αποτελεί η κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, τόσο σε παιδιά  όσο και σε λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το κλιμάκιο του ΣΦΕΕ διέθεσε φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα για την κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) παρέδωσε στους φιλοξενούμενους ανήλικους μαθήματα Α’ Βοηθειών.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε για το όλο εγχείρημα:
“Το ταξίδι του “προΣfΕΕρουμε” επεκτείνεται και σε άλλη μια ευπαθή ομάδα, τους ασυνόδευτους ανηλίκους, πράγμα που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των παιδιών που επισκεφθήκαμε σήμερα, για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Χειμώνας
αναφέροντας με τη σειρά του: ” Ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία, με γνώμονα τον κοινό μας αγώνα για τη στήριξη των ασθενών και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο ΣΦΕΕ θεωρούμε σημαντικό το έργο και τη δράση του Ε.Ε.Σ. Τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για το φαρμακευτικό κλάδο, ο ΕΕΣ εκφράζει τις αξίες που πρεσβεύουμε και εμείς οι ίδιοι, ενώ το έργο του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε από το 2016″.