Στικάκι usb με ηχογραφήσεις από το Eurogroup κατέθεσε στη Βουλή ο Βαρουφάκης

0

Τελικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb με ηχογραφήσεις από τις επεισοδιακές συνεδριάσεις του Eurogroup κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κατά τη δευτερολογία του στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τα εργασιακά και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο γγ του ΜεΡΑ25 επικαλέστηκε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος τόνισε νομιμοποιεί την καταγραφή των συγκεκριμένων συνεδριάσεων.

“Σύμφωνα με την απόφαση του Α.Π ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του Eurogroup να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα”.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι ο κ.Βαρουφάκης προεξόφλησε στην ομιλία του ότι «το περιεχόμενο αφορά στην κρυφή μαγνητοφώνηση κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με το τρόπο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στου ςπολιτικούς αρχηγούς.

Ηθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις πρέπει να το αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχφοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε τον κ.Τασούλα, τονίζοντάς του ότι ενήργησε σωστά στο συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε προχωρήσει σε μια αποκάλυψη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει “ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά”» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει:

«Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Τα παραπάνω έπιασαν προ εκπλήξεως τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκίνησε της δευτερολογία του αναφερόμενος στην «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την επισήμανση εκ μέρους του πρωθυπουργού της συγκεκριμένης αποκάλυψης του γγ του ΜεΡΑ25.

«Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με την Συμφωνία Πρεσπών. Δεν το πήρατε πίσω αν και ακόμα και ο Γιούνκερ το χαρακτήρισε αθλιότητα. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό. Δεν μας λέτε για την Συμφωνία Πρεσπών γιατί και την τηρείτε και την τιμάτε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τα όσα αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης.

Κατά τη δευτερολογία του ο Γιάνης Βαρουφάκης, επέμεινε στις αναφορές του που έφεραν σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ναι ο Αλέξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και δεν πήρε τα εργασιακά».