Θεσσαλονίκη: Στη φάκα δημοτικοί υπαλληλοι που κάπνιζαν στο γραφείο τους

0

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο δημοτικούς υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη, που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν στα γραφεία τους. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το grtimes, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με διαφορά κάποιων ημερών, ενώ οι αρμόδιοι ελεγκτές επιβεβαίωσαν και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας κατά του καπνίσματος.

Ο πρώτος έλεγχος έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, κατόπιν σχετικής καταγγελίας. Οι ελεγκτές της διεύθυνσης Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έκαναν τον έλεγχο, έπιασαν στα πράσα δημοτικό υπάλληλο να καπνίζει. Σε αυτόν επιβλήθηκε πρόστιμο €100 και €500 στον προϊστάμενό του, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Εκτός αυτού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε τασάκι στο γραφείο και απουσίαζε η σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος.

Παρόλα τα πρόστιμα και τις συστάσεις, οι υπάλληλοι δε συμμορφώθηκαν πλήρως. Ύστερα από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός έλεγχος στην ίδια υπηρεσία. Ναι μεν είχε τοποθετηθεί πινακίδα περί απαγόρευσης του καπνίσματος, όμως μια υπάλληλος την αγνοούσε και συνέχιζε να καπνίζει στο γραφείο της. Οι αρμόδιοι ελεγκτές βεβαίωσαν νέα πρόστιμα και όπως ορίζει ο νόμος, διπλάσια από την πρώτη φορά.