Επιστολή – Καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Νιγρίτας

0

Σε έγγραφη εκδήλωση της αγανάκτησής τους προέβησαν οι κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας.

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, οι κρατούμενοι κάνουν έκκληση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου -όπως τονίζουν- να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να υπάρξουν οι βασικοί κανόνες υγιεινής, όπως απεντομώσεις, βάψιμο κελιών, λήψη φαρμάκων, ειδική φροντίδα κρατουμένων που έχουν ηπατίτιδα C και πολλά ακόμα.

Η επιστολή από τους κρατουμένους των φυλακών Νιγρίτας

“ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Μ. Χρυσοχοΐδη
Κοιν: ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σ. Νικολάου

_________

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της κατάστασης αναγκαζόμαστε να σας στείλουμε φωτογραφίες και βίντεο για να αποτυπώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Νιγρίτας τις οποίες διαχειρίζετε ο «Δικτάτορας» αρχιφύλακας Δήμου Ιωάννης. Είναι η πολοστή φορά που σας στέλνουμε παρόμοια καταγγελία, τόσο σε σας όσο και στην προηγούμενη ηγεσία (υπουργείο Δικαιοσύνης) για να καταγγείλουμε τη «δικτατορία» που εφαρμόζει ο αρχιφύλακας των Φυλακών Νιγρίτας εν έτη 2020 και σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή  χώρα που ονομάζετε  Ελλάδα

Λόγο των κινητοποιήσεων που κάνουμε, με ήρεμο και νομικό τρόπο, έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία της φυλακής να διώξει 6 άτομα σε άλλες φυλακές, και μπορείτε να το ελέγξετε στο Τμήμα Μεταγωγών το οποίο ανήκει στο Υπουργείο σας.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας για να μην χαθούνε ανθρώπινες ζωές λόγο της αγανάκτησης των κρατουμένων, λόγο  αμέλιας  βασικών κανόνων υγιεινής, όπως απεντομώσεις, βάψιμο κελιών, λήψη φαρμάκων, ειδική φροντίδα κρατουμένων που έχουν ηπατίτηδα C και άλλα πολλά τα οποία έχουμε αναφέρει από προηγούμενη καταγγελία που στείλαμε. Δεν έχουμε όμως καμιά αλλαγή, και δεν ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό. Από αδιαφορία δικιά σας ή μπλοκάρει τις διαδικασίες ο «δικτάτορας» αρχιφύλακας;

Περιμένουμε απάντηση.

ΥΓ. Σας παρακαλούμε όποιος έχει ευαισθησίες να μην δει το βίντεο. Γιατί περιέχει σκληρές, απάνθρωπες συνθήκες.

Φυλακές Νιγρίτας, 20.1.2020

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Γ2 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ”