Αγανακτισμένοι για τα ρεπό οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

4

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης προκειμένου να χορηγηθούν τα ρεπό που οφείλονται στους αστυνομικούς-μέλη της, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.).

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης αυξάνονται συνεχώς, φτάνοντας σε «δυσθεώρητα» μεγέθη, αφού «προσεγγίζουν σε αριθμό τις 8.000». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι χωρίς παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες δεν προβλέπεται βελτίωση της κατάστασης.

Το θέμα των ρεπό ήταν μεταξύ αυτών που έθεσε το προεδρείο της Ε.Α.Υ.ΘΕΣ. στη συνάντηση που είχε με τον νέο διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση. Οι συνδικαλιστές της Ένωσης επισήμαναν στον Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και μια σειρά από άλλα υπηρεσιακά ζητήματα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις γι’ αυτά, ενώ ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να βρεθούν μόνιμες λύσεις, διαφορετικά -όπως προμηνύουν- «θα προχωρήσουμε σε πιο δραστικά μέσα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας».