Χαράκωσαν προσφυγόπουλο σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

0

Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε γυμνάσιο του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης. Δύο άγνωστοι, των οποίων δεν προσδιορίζεται η ηλικία, πλησίασαν και χαράκωσαν προσφυγόπουλο, μαθητή του γυμνασίου, προειδοποιώντας το πως θα πάθει χειρότερα, εάν ξαναπάει στο σχολείο.

Σημειώνεται πως η ρατσιστική αυτή επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το κάλεσμα μέσω social media σε πάρτι μπάρμπεκιου έξω από κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις μετά την παρέμβαση στη Βουλή του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός. Στη συνέχεια, παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε με σθένος εκείνους που καλούν κόσμο σε μπάρμπεκιου και αλκοόλ έξω από καταυλισμούς προσφύγων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, το περιστατικό αυτό συνέβη το πρωί της Τετάρτης όταν ένας 13χρονος μαθητής γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν, δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους που του χάραξαν με μαχαίρι στο χέρι, προειδοποιώντας τον να μην ξαναπάει στο σχολείο. Το παιδί σε κατάσταση σοκ πήγε στο σχολείο του και οι συμμαθητές του ήταν εκείνοι που κατάλαβαν ότι κάτι συνέβη και πως βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Το παιδί θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Από το γραφείο τύπου της  αστυνομικής διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη, προκύπτει ότι η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει πως ο μαθητής από το Ιράν χαρακώθηκε στο χέρι. Αντιθέτως, όλες οι άλλες μαρτυρίες, επιβεβαιώνουν πως η επίθεση κατά του μαθητή – πρόσφυγα πραγματοποιήθηκε με μαχαίρι, πως το παιδί χαρακώθηκε στο χέρι και πως οι δυο κουκουλοφόροι προειδοποίησαν τον Ιρανό μαθητή να μην τολμήσει να πάει στο σχολείο.

Το θέμα ερευνά η περιφερειακή διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας ενώ συγκαλούνται τα συνδικαλιστικά όργανα της ΟΛΜΕ καθώς και οι τοπικές ΟΛΜΕ Θεσσαλονίκης.