Εορτασμός Τριών Ιεραρχών με αποβολή «άθεης» μαθήτριας και άλλα ευτράπελα

0

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησαν γονείς και μαθητές για περιστατικά που έλαβαν χώρα μέσα σε σχολικές αίθουσες ενόψει του Εορτασμού των Τριών ιεραρχών που από ημέρα αργίας για τα σχολεία έγινε ημέρα κατήχησης. Συγκεκριμένα υπήρξαν τρία περιστατικά:

Το πρώτο περιστατικό

Η πρώτη καταγγελία που διαβάσαμε, κάνει λόγο για το φυλλάδιο που μοιράστηκε σε παιδιά του γυμνασίου στην περιοχή του Χολαργού, το οποίο γράφει ξεκάθαρα πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί τον κολοφώνα των αμαρτημάτων. Ακόμα κι ένας φονιάς, αμαρτάνει λιγότερο σύμφωνα με την ερμηνεία κειμένου του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, όπως γράφει το φυλλάδιο.

Το δεύτερο περιστατικό

Σύμφωνα με το flash.gr, σήμερα, σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής, Αττικής, μαθήτρια του Γυμνασίου αποβλήθηκε επειδή κοιτούσε από το παράθυρο της τάξης της έξω. Όταν η καθηγήτρια την ρώτησε γιατί χάζευε, η μαθήτρια απάντησε με ειλικρίνεια ότι είναι άθεη. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με ωριαία αποβολή επειδή έκανε χρήση άρθρου του ελληνικού Συντάγματος.

«Στην Ελλάδα, η διάταξη για ανεξιθρησκία υπήρχε ήδη από το 1827, στο σύνταγμα της Τροιζήνας, ενώ το σημερινό Σύνταγμα [που ισχύει από το 1975] κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών, με το 13ο άρθρο του. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τιμάται η σχολική εκπαίδευση την εορτή των Τριών Ιεραρχών, δεν είναι μόνο ότι έρχεται κόντρα με το πνεύμα του ελληνικού Συντάγματος. Αλλά στερεί από τους μαθητές την ικανότητα να αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να θρησκεύεται ελεύθερα, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε καμία θρησκεία», υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Το τρίτο περιστατικό

Τον ιερέα που πραγματοποίησε τον εκκλησιασμό μαθητών στο Γυμνάσιο Δεσφίνας καταγγέλλει ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, όπως δημοσιεύει το alfavita.gr

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο ιερέας εναντιώθηκε στον λόγο της θεολόγου εκπαιδευτικού, η οποία επισήμανε ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις κοινωνικές και φυλετικές, και διαχώρισε τους ανθρώπους σε Έλληνες και μη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Θεωρούμε ότι τέτοιος αντίλογος δεν έχει θέση εντός του χώρου της εκκλησίας, γιατί έτσι δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία», τονίζει ο σύλλογος διδασκόντων.

Όλες οι καταγγελίες συνοδεύονται με σχόλια που υπογραμμίζουν την μισάνθρωπη, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική κατήχηση και την παραβίαση των δικαιωμάτων και του συντάγματος και με το ερώτημα «Ποιος θα προστατεύσει τα παιδιά μας από την μεσαιωνική κατήχηση που τους επιβάλει αντισυνταγματικά η ίδια η πολιτεία».