Καταγγελία: Ψυχικά ασθενείς νοσηλεύονται μαζί με… 1.500 μετανάστες στη Λέρο

2

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο για τους ασθενείς όσο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί τονίζουν ότι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου νοσηλεύονται 154 ψυχικά πάσχοντες, ενώ φιλοξενούνται 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το hot spot της Λέρου βρίσκεται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, ενώ δίπλα είναι η Ναυτική Βάση.

«Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πρόσκαιρη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο hot spot εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Παρά ταύτα, «σταδιακά εξελίχθηκε σε ανοικτή δομή φιλοξενίας» στην οποία, όπως αναφέρουν, «με το ζόρι χωράνε 750 άτομα και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 1.500».

Σύμφωνα με την καταγγελία, Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται 154 ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.