Καταγγελίες για μολυσματικούς ιούς σε νηπιαγωγεία του Χαΐδαρίου

0

Παιδιά του νηπιαγωγείου στο Χαϊδάρι θα περάσουν τις γιορτές στο κρεβάτι, καθώς άλλα έχουν προσβληθεί από σταφυλόκοκκο και άλλα παρουσιάζουν συμπτώματα ουρολοίμωξης.

Γονείς καταγγέλλουν οτι γι’ αυτό ευθύνεται η πλημμελής καθαριότητα στο 15ο και το 19ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται στην οδό Μπουμπουλίνας, στο Δάσος.

Μάλιστα αντιπροσωπεία γονέων και από τα δύο νηπιαγωγεία έθεσε το πρόβλημα υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019. Παρόλο που οι γονείς θεωρούν οτι το πρόβλημα προέρχεται από τη μη επαρκή καθαριότητα εκ μέρους του προσωπικού, δεν θέλουν να στραφούν εναντίον των σχολικών καθαριστριών, που δεν έχουν προσληφθεί από το Δήμο, αλλά από το Υπουργείο Παιδείας.

Από πλευράς του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Μάνος Πετούσης ανακοίνωσε την άμεση αποστολή ενός επιπλέον ατόμου για καθαριότητα, από το προσωπικό του Δήμου. Θα καλύπτει τις ανάγκες καθαριότητας τις πρωινές ώρες και η υπάρχουσα καθαρίστρια θα συνεχίσει με απογευματινό ωράριο. Επιπλέον θα αποσταλεί αίτημα προς τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για πραγματοποίηση ελέγχων υγιεινής προκειμένου να διαπιστωθεί αν αληθεύουν τα όσα καταγγέλουν οι γονείς.

Τέλος, η η αρμόδια δημοτική σύμβουλος για τα σχολεία, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, σημείωσε οτι ένα από τα επόμενα έργα της δημοτική αρχής είναι η κατασκευή νέων τουαλετών στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, όπου στεγάζεται και το 5ο Γυμνάσιο Χαΐδαρίου.