Καταγγελίες για το Νοσοκομείο Μεταξά

0

Απλήρωτοι επικουρικοί και μη αντικειμενική αξιολόγηση γιατρών και οδοντιάτρων στο Νοσοκομείο Μεταξά, καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ.

Τρία «αγκάθια» διαπιστώνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μετά από σχετική ενημέρωση γιατρών του Νοσοκομείου Μεταξά. Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς καταγγέλλει ότι:

  1. Πέντε επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους των μηνών Μαΐου – Ιουνίου –Ιουλίου – Αυγούστου 2018.
  2. Γιατροί του ΕΣΥ, διευθυντές του νοσοκομείου (ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ουρολόγος), καλούνται από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από το Υπουργείο να συμμετέχουν σε επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την εξωσωματική γονιμοποίηση. «Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να φροντίσουν να δημιουργήσουν δομές και επιτροπές αυτόνομες και να μην επιφορτίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τεράστιο όγκο δουλειάς. Το συνήθισε ο ΕΟΠΥΥ με το έργο των ελεγκτών γιατρών, που το φόρτωσε στους νοσοκομειακούς. Ζητάμε να γίνει άμεσα ανάκληση της απόφασης», αναφέρει η Ένωση.
  3. Με έγγραφο της 03/07/19 ορίζεται γιατρός του νοσοκομείου Μεταξά ως μέλος επιτροπής αξιολόγησης γιατρών και οδοντιάτρων. «Δεν πρόκειται για επιτροπή κρίσεων για πρόσληψη, αλλά για «αξιολόγηση» προσωπικού σύμφωνα με τον γνωστό αντιδραστικό νόμο που δεν προβλέπει αντικειμενικά κριτήρια με βάση την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος προς τους ασθενείς», υποστηρίζει η ΕΙΝΑΠ, θυμίζοντας την αντίθεση της, όπως και των άλλων συνδικαλιστικών φορέων, «σε αυτού του είδους την μη αντικειμενική αξιολόγηση καθώς υπάρχει και νομική κατοχύρωση για απεργία – αποχή από αυτήν».
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.