Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Οι εγκαταλελειμμένες υποδομές της Σαμοθράκης πληγώνουν τον τουρισμό

4

Ζήτημα επιβίωσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης τίθεται, πλέον, εξαιτίας του πολυήμερου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του πανέμορφου νησιού του Βορείου Αιγαίου, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία για ταχύτατη και οριστική άρση του αδιεξόδου που έχει να κάνει με τη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και ζητεί την πλήρη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Δείτε επίσης: Οι «όμηροι» της Σαμοθράκης και το «ντου» σε πλοίο

Παράλληλα, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των λιμένων που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, αλλά και της επίσπευσης όλων των προβλεπόμενων ενεργειών, ούτως ώστε να επιλυθούν άπαξ τα προβλήματα πρόσβασης.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού λόγω της αρνητικής δημοσιότητας που προκάλεσε η ταλαιπωρία των επισκεπτών από εκτενή ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκαν σε ΜΜΕ γειτονικών χωρών.

Τέλος, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης και διευκόλυνσης των πληγέντων, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν συνέλθει από την καταστροφή που υπέστησαν πριν από δύο χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα ο πρόσφατος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού να τους οδηγεί σε απόγνωση.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας πάρουν πρώτα οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, στα σοβαρά τον τουρισμό του νησιού τους. Τα περισσότερα καταλύματα ειναι ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρίς σοβαρές υποδομές. Οικογενειακές επιχειρήσεις, χωρίς προγραμματισμό κι όραμα.

  2. Μα γι’ αυτό εξακολουθεί το κάμπινγκ να παραμένει ο πιο δημοφιλής τύπος τουρισμού στο νησί. Ποιος οικογενειάρχης με σοβαρό κομπόδεμα θα δεχτεί να παρει την οικογένεια του και να πάει με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς δωμάτιο;

  3. Όποτε έχω τηλεφωνήσει για να κλείσω έγκαιρα δωμάτιο, μου απαντούν ότι δεν κάνουν κρατήσεις, κι όποιος προλάβει νοικιάζει επιτόπου.

  4. Οταν δεν υπάρχει οργάνωση και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, πώς ειναι δυνατόν να θέσουν προϋποθέσεις και κανόνες στα ακτοπλοϊκά δρομολογια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ