«Παρακύκλωμα αποφυλάκισης ναρκεμπόρων μέσω ΚΕΘΕΑ» καταγγέλει ο Κικίλιας

0

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε σήμερα στην Βουλή έκθεση ομάδας εργασίας του ΚΕΘΕΑ, η οποία βρίθει από αποκαλύψεις αναφορικά με όλα όσα συνέβαιναν στην Θεραπευτική Κοινότητα των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται στα πορίσματα της έκθεσης, η πρώτη μονάδα απεξάρτησης με λειτουργία από το έτος του 2015 μετατράπηκε σε «πλυντήριο» αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών, τους οποίους βάφτιζαν «χρήστες» ουσιών στο πρόγραμμα Θησέας.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας για το πρόγραμμα Θησέας στις φυλακές Διαβατών έκανε λόγο για ύπαρξη «παρακυκλώματος», ενώ παράλληλα καταγγέλλονται οικονομικές ατασθαλίες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για εμπόρους ναρκωτικών που εμφανίζονται ως χρήστες και έτσι εντάσσονται στο πρόγραμμα για να αποφυλακιστούν.

Οι βεβαιώσεις του ΚΕΘΕΑ, αμφισβητήθηκαν δημόσια, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ γίνεται σαφής αναφορά για «παρακύκλωμα» στο οποίο ενδέχεται να εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι άλλα και στελέχη του οργανισμού.