Πολίτες καταγγέλουν ΟΑΣΘ και Δήμαρχο Δέλτα για την “γραμμή προσφύγων”

0

Η τοπική κοινωνία αντέδρασε έντονα για την επιλογή του ΟΑΣΘ σχετικά με το αίτημα του δημάρχου Δέλτα για τη δημιουργία νέας λεωφοριακής γραμμής που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Καταγγέλλουμε την απόφαση του δημάρχου Δέλτα και του ΟΑΣΘ για να δημιουργηθεί ειδική γραμμή (55Χ) αποκλειστικά για την «εξυπηρέτηση» των προσφύγων που θα ακολουθεί τη διαδρομή Σταυρούπολη-στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου-ΝΣ σταθμός. Αυτή η απόφαση είναι βγαλμένη από άλλες μαύρες εποχές, όπως αυτή της δεκαετίας του ’50 στην Αμερική ή του Απαρτχάιντ. Δεν έχει καμία σχέση με την εξυπηρέτηση των προσφύγων και την «αλληλεγγύη», όπως θέλει να λέει ο δήμαρχος. Αν ήταν έτσι τα πράγματα πολύ απλά θα μπορούσαν να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να επεκτείνουν τη βασική γραμμή. Ωστόσο, επιλέγουν να δημιουργήσουν «υγειονομική ζώνη» απέναντι στους πρόσφυγες. Και φυσικά, θολώνουν τα νερά σε σχέση με το ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση που ζούμε καθημερινά.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που έσπευσε να ικανοποιήσει το ρατσιστικό αίτημα την ώρα που εδώ και τόσον καιρό κλείνει τα αφτιά στα δίκαια αιτήματα του λαού της πόλης για να έρθουν καινούργια λεωφορεία, να αυξηθούν τα δρομολόγια και να γίνει επιτέλους ανθρώπινη και ασφαλής η μετακίνηση!

Για τις άθλιες συγκοινωνίες της πόλης μας δεν φταίνε οι πρόσφυγες! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας. Για την άθλια μετακίνησή μας αποκλειστική ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ που έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο!

-ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ