Πώς θα δώσουν Πανελλαδικές τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Άντισσας ;

0

Κραυγή αγωνίας και απελπισίας από τους γονείς των μαθητών του Γενικού Λυκείου Άντισσας Λέσβου, που μιλούν για στέρηση ίσων ευκαιριών των παιδιών τους με τα άλλα παιδιά, εφόσον κοντεύουν Χριστούγεννα και το σχολείο ακόμα υπολειτουργεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διαβάστε την καταγγελία:

“Κυρία υπουργέ

Απευθυνόμαστε πλέον σε εσάς και αναμένουμε τη δική σας προσωπική παρέμβαση αναφορικά με τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ζητάμε να λάβετε αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να αποκατασταθεί στοιχειωδώς το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

Να διοριστούν αμέσως φιλόλογος και καθηγητής καλλιτεχνικών, ώστε επιτέλους να σταματήσουν να χάνονται διδακτικές ώρες.

Να μειωθεί η εξεταστέα ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σε ποσοστό ανάλογο των χαμένων ωρών. Αν αυτό δεν μπορεί να ισχύσει, να υπάρξει ειδική αντισταθμιστική ρύθμιση στη μοριοδότηση των μαθητών του ΓΕΛ Άντισσας, στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες, ώστε να σταματήσει το σημερινό καθεστώς των αναπληρωτών και των χαμένων ωρών.

Να δοθούν επιπλέον θετικά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν πραγματικά (και όχι εικονικά) σε απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας.”