Στον Γέρακα κάποιοι φυτεύουν… πινακίδες!

0

Φαίνεται πως κάποιοι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, βέβαιοι πως το μακρύ χέρι του Νόμου δε θα φτάσει ποτέ μέχρι αυτούς. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός πως πινακίδες ξεφυτρώνουν διαρκώς και παντού. Αυτή τη φορά, η καταγγελία μας έρχεται από τον αναγνώστη μας Γ.Χ., κάτοικο Γέρακα Αττικής:

Αγαπητό MyDimosio,

Ζω στο Γέρακα Αττικής και ο λόγος που σου γράφω είναι για να δείξω με απλό τρόπο πως σε αυτή τη χώρα ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα αφού κανείς δεν τον ελέγχει για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα, την εποχή που δίνεις σε ένα κινητό τηλέφωνο που θες να πας και σε πηγαίνει, εταιρεία που εδρεύει στο Γέρακα «φύτεψε» ένα σωρό πινακίδες που δείχνουν τη διαδρομή προς αυτή. Αναφέρομαι σε κανονικές πινακίδες με τσιμέντο στη βάση, μεταλλικά κολωνάκια και μεταλλικές ταμπέλες.

Μια λοιπόν ημέρα που ακολουθούσα την καθημερινή μου διαδρομή είδα την πρώτη, αμέσως μετά τη δεύτερη και τρίτη… και αποφάσισα να ακολουθήσω τη διαδρομή. Στη μία αυτή διαδρομή μέτρησα 9 πινακίδες!

Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν οι περισσότερες εταιρείες της περιοχής μου πάρουν μια τέτοια απόφαση; Αναρωτιέμαι ποιος έδωσε την άδεια από το δήμο για να γίνει κάτι τέτοιο; Αναρωτιέμαι, αν δεν έδωσε κάποιος την άδεια, δεν κυκλοφορεί κανείς από το δήμο στην περιοχή για να δει και να αναρωτηθεί τι συμβαίνει;

Επισυνάπτω φωτογραφίες από τις 9 πινακίδες που κατέγραψα με το κινητό μου, καθώς και χάρτη με τις τοποθεσίες τους, και θα ήθελα να αναδείξετε το θέμα προκειμένου να δει ο κόσμος και να μάθει αν πρόκειται για ασυδοσία της εταιρείας ή για αδιαφορία του δήμου (ή και τα δύο).

Ο χάρτης με τις τοποθεσίες των πινακίδων που μοιράστηκε μαζί μας ο αγαπητός αναγνώστης μας:

Το MyDimosio δεν έμεινε στην καταγγελία του αναγνώστη αλλά μετέβη στην περιοχή για να διαπιστώσει τα γραφόμενα. Ακολουθήσαμε το χάρτη και είδαμε μια προς μία τις πινακίδες.

Στη συνέχεια κοινοποιήσαμε την επιστολή του αναγνώτη μας στον Δήμο Παλλήνης, από όπου πήραμε την παρακάτω απάντηση:

Καλημέρα σας,
Σχετικά με το ζήτημα που θίγει ο αναγνώστης σας, παρακαλούμε να τον ενημερώσετε ότι ο Δήμαρχος Παλλήνης έχει δώσει εντολή για άμεση αποξήλωση των παράνομων πινακίδων που αυθαίρετα έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει κάποιο χρονικό πλαίσιο για τις ενέργειες του Δήμου και η απάντηση ήταν:

Επειδή το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με τις παράνομες πινακίδες παρατηρείται σε όλο το Δήμο, θα είναι παρακινδυνευμένο από άποψη αξιοπιστίας να προσδιορίσουμε το πότε θα τελειώσουν οι εργασίες. Όσο αφορά το πότε θα ξεκινήσουν, η εντολή του δημάρχου είναι να ξεκινήσουν άμεσα. Σχετικά με αυτό θα φροντίσουμε να έχουμε και φωτογραφικό υλικό για την ενημέρωση όλων με σχετικό δελτίο τύπου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Φυσικά, για το MyDimosio αυτό το θέμα μόλις έχει ανοίξει. Ειδοποιήσαμε τον αναγνώστη μας να μας ενημερώσει για κάθε εξέλιξη, κάτι που εξάλλου θα ελέγχουμε και εμείς από την πλευρά μας.

Περιμένουμε και τις δικές σας καταγγελίες στο [email protected]