Πρώην MEGA | Έληξε, με δικαίωση, ο αγώνας δημοσιογράφων και εργαζομένων

0

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κάνει γνωστό ότι έληξε η περιπέτεια των δημοσιογράφων και εργαζομένων του πρώην MEGA. Και αυτό, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, γιατί με απόφαση των τραπεζών επιστρέφουν τα κεφάλαια στην ειδική διαχείριση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων και μέρους των οφειλομένων αποδοχών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και ο αγώνας των εργαζομένων του MEGA και των Ενώσεων

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων χαιρετίζουν με ικανοποίηση τη λήξη της περιπέτειας των δημοσιογράφων και των εργαζομένων του πρώην MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.), αφού ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και ο πολυετής κοινός αγώνας εργαζομένων και Ενώσεων.

Καλωσορίζουμε την απόφαση των τραπεζών να επιστρέψουν τα κεφάλαια στην ειδική διαχείριση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων και μέρους των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων, σε εφαρμογή των νέων διατάξεων που έφερε πρόσφατα στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών και ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα από τα κόμματα.

Οι Ενώσεις απευθύνουν ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι κλείνει με αυτόν τον τρόπο ένας πενταετής κύκλος συνδικαλιστικού αγώνα.

Θα είμαστε κοντά στους εργαζομένους του πρώην MEGA μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους και την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».