«Χίλιες και μια Ιστορίες» του Μάικ Κέννυ στη σκηνή του Μικρού Εθνικού

0

Γράφει η Σίσσυ Λάλλου

Η εορταστική περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να κάνουν ένα διάλειμμα από τις σχολικές του υποχρεώσεις για λίγο και μαζί με τους γονείς τους να κάνουν ευχάριστες δραστηριότητες οι οποίες ταυτόχρονα έχουν και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το Μικρό Εθνικό στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», έχει φροντίσει να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για παιδιά από 5 ετών σε σκηνοθεσία Βάσσιας Ατταριάν.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το δημοφιλές έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Χίλιες και μια νύχτες» και αποτελεί διασκευή του παιδικού θεατρικού συγγραφέα Μάικ Κέννυ. Η υπόθεση θέλει τους δώδεκα αυλικούς του σουλτάνου να διηγούνται το μεγαλύτερο παραμύθι στο κόσμο. Το παραμύθι αυτό έχει μέσα του ακόμα πιο μικρές ιστορίες, με πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βουτήξουν μέσα στην δράση και την περιπέτεια.  Ποιος δεν ξέρει  την ιστορία του Αλαντίν με το μαγικό Λυχνάρι ή του Σεβάχ του θαλασσινού; Ακόμα και αν δεν είναι είναι γνωστές ή ξεχασμένες αυτές οι ιστορίες, η Σεχραζάντ και οι αυλικοί είναι έτοιμοι για ένα μεγάλο ταξίδι. Έτσι, μπροστά στα μάτια του θεατή ξεδιπλώνεται ολόκληρη η Ανατολή μέσα από ευφάνταστα κουστούμια, σκηνικά τη ονειρεμένη μουσική επένδυση και φυσικά την ερμηνεία των ηθοποιών.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου και θα βρίσκεται επί σκηνής μέχρι τις 12 Απριλίου 2020. Πρόκειται για μια από τις αξιόλογες προσπάθειες του Εθνικού θεάτρου να φέρει το παιδί σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου μέσα από απλές ιστορίες που μεγάλωσαν πολλές γενιές. Εκτός από την περίοδο των εορτών, οι δάσκαλοι έχουν τη δυνατότητα εκπαιδευτικής εκδρομής στην παράσταση  από Τετάρτη έως Παρασκευή στις 10 και για το κοινό Σάββατο στις 17:30 και Κυριακή στις 12:30 και 16:00.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Καπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη
Μουσική Σύνθεση – Στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοϊδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Ελενα Γεροδήμου
Σύμβουλος δραματουργίας: Μαρία Φιλίνη
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παινίδου
Βοηθός σκηνοθετών: Ζωή Φράττη
Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Βασιλοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Στέλλα Παναγοπούλου
Concept visual artist: Ελευθερία Καψάλη

*Τιμές εισιτηρίων: 10€ ενήλικες, 8€ παιδικό, Β΄ εξώστης 5€ (ενιαίο), Οικογενειακό πακέτο:2 γονείς/συνοδοί και δυο παιδιά 32€ & 2 γονείς /συνοδοί και 1 παιδί 25€. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 210 3305074, 210 3301881, 210 7234567, στο www.ticketservices.gr και στο  tickets.public.gr. Ομαδικές πωλήσεις: 2107001468