Η Ομήρου Οδύσσεια στο Δη.Πε.Θε. Καβάλας από την θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς.

0

Γράφει η Σίσσυ Λάλλου

Στις 18 Ιανουαρίου το Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Καβάλας θα φιλοξενήσει στην σκηνή  «Αντιγόνη Βαλάκου» το γνωστό έργο του Ομήρου «Οδύσσεια» από την μη κερδοσκοπική Ομάδα Μικρός Βορράς. Τα θέματα της ομάδας αντλούνται από την αρχαία ελληνική παράδοση και γραμματεία με τελευταία παράσταση την Ελένη του Ευριπίδη. Αυτή τη φορά το κοινό θα ταξιδέψει μαζί με τον Οδυσσέα και θα έρθει σε επαφή με τις έννοιες «πατρίδα» και «νόστος».

Η θεατρική ομάδα ιδρύθηκε το 2012 από τον σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο με έδρα την Θεσσαλονίκη.  Αρχικά κύριος στόχος της ομάδας ήταν η δημιουργία παιδικών και εφηβικών παραστάσεων στις οποίες τα παιδιά δεν θα είχαν το ρόλο του παθητικού θεατή, αλλά θα μπορούσαν να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση επικοινωνώντας με τους ηθοποιούς.

Συνεπώς, η ομάδα έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη όπως Κοζάνη, Φλώρινα και Ιερισσό παρέχοντας ποιοτικές παραστάσεις με πολύ χαμηλή τιμή εισιτηρίων σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την κατάλληλη οικονομική ευχέρεια. Βέβαια η δράση της ομάδας δεν σταματά μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει κιόλας και στα σχολεία παντρεύοντας την Τέχνη με την Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια πριν και μετά από την παράσταση από την Μελίνα Χατζηγεωργίου καθηγήτρια του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ. και τη Φλώρα Σπύρου εκπαιδευτικός με ειδίκευση στο θέατρο και την εκπαίδευση.

Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αργέττα Οκαλίδου, Χρήστος Τσάβος, Σοφία Φραγγή.

Κείμενο: Μικρός Βορράς 
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος 
Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη

Κοστούμια-Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός
Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά 
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου.
Φιλολογική επιμέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 19.00

Προπώληση : Γενική είσοδος : 8 ευρώ

Ταμείο : Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Μαθητικό-Φοιτητικό 8 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.