«Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά από θεατρικό εργαστήρι Διόνυσος του δήμου Νέας Ορεστιάδας.

0

Γράφει η Σίσσυ Λάλλου

Με πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι «Διόνυσος» του Δήμου Νέας Ορεστιάδας στον Έβρο, παρουσιάζει την γνωστή πολιτική σάτιρα «Ζητείται Ψεύτης.»

Πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα του Διόνυσου θέλοντας να τιμήσει τον Δημήτρη Ψαθά για τα 40 χρόνια θανάτου του αποφάσισε να αφιερώσει την παράσταση στη μνήμη του, έπειτα από άδεια της κόρης του Μαρίας Ψαθά η οποία θα παρακολουθήσει στο μέλλον την παράσταση στη Νέα Ορεστιάδα.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με τον Θεόδωρο Πάρλα ή Ψευτοθόδωρο οποίος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται στην Αθήνα για να βρει δουλειά πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο «ταλέντο».

Έπειτα από ένα περιστατικό σε ένα λεωφορείο, τον προσλαμβάνει ο βουλευτής Θεόφιλος Φερέκης ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με όλες τις χάρες που έταξε στους ψηφοφόρους του εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Έτσι λοιπόν, ο Ψευτοθόδωρος γίνεται το δεξί χέρι του βουλευτή Φερέκη και μαζί στήνουν μια πολιτική καριέρα βασισμένη στα ψέματα ,τις απάτες μέσα σε υπουργεία, παράνομα μαγαζιά και τα σωματεία.

Παράλληλα, ο ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος με τη σύζυγο του βουλευτή Τζένη, ενώ ιδιαίτερος είναι ο ρόλος του Άγη και της σαγηνευτικής τραγουδίστριας Πίτσας Κίτσας.

Ένα έργο που χρησιμοποιεί το έργο ως την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι καλύτερο. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο που από το 1953 που γράφτηκε παραμένει διαχρονικό, ενώ έχει παίξει και σε θεατρικές σκηνές της Αμερικής, Καναδά, Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και Ρουμανία με πλήθος θετικών κριτικών.

Η θεατρική ομάδα του Διόνυσου διαχειρίστηκε το έργο με μεγάλη προσοχή και προσπάθησαν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τους ρόλους του Ψευτοθόδωρου, του βουλευτή Φερέκη και της συζύγου του Τζένη, τιμώντας το όνομα του θεατρικού συγγραφέα στο μέγιστο βαθμό.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο  Άκης Τσονίδης, τα σκηνικά επιμελείται ο Νίκος Πατούνας ενώ στα κουστούμια είναι η Ξανθή Εμμανουηλίδου και η Στέλλα Τζαμπαζίδου. Στα φώτα  και στον ήχο βρίσκονται ο Γιάννης Μητούδης και ο Ιορδάνης Βροχίδης.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι εξής: Άννα Δημητριάδου, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Φανή Καρασμανάκη, Ιωάννης Κάρμης, Άρης Καρυπίδης, Πέτρος Κοττανίδης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Ξένη Τσολακίδου και ο Άκης Τσονίδης.

Η θεατρική παράσταση όπως αναφέραμε έκανε πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει για 10 παραστάσεις έως στις 29 Δεκεμβρίου. (30/11-1/12,7-8/12,14-15/12,21-22/12 και 28-29/12). Ώρα  έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 9 ευρώ (κανονικό) 6 ευρώ (μειωμένο; μαθητικό,   φοιτητικό, ανέργων, στρατιωτικό, ομαδικό).

Πληροφορίες και κρατήσεις: 2552028280 – Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα.