Λευτέρης Πετρούνιας | Γιατί δεν είδαμε την προσπάθειά του στον προκριματικό

0

Να τολμήσω κι εγώ μια άλλη εξήγηση των γεγονότων;

  • Κατ’ αρχάς, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν υπάρχει θέμα πληρωμής επιπλέον χρημάτων για να δείξεις τις προσπάθειες ενός αθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποτε υπήρχε. Τώρα όχι.

Δεν είναι λοιπόν θέμα τσιγκουνιάς, το ότι κάποιος επέλεξε να μην πληρώσει για να μην δούμε την προσπάθεια του Πετρούνια.

Νομίζω επίσης ότι η μόνη επιπλέον χρέωση που γίνεται στα κανάλια είναι όταν «δεσμεύουν» κάμερες να ακολουθούν κάποιον αθλητή όπου κι αν κινείται. Δηλαδή όταν το feed ξεφεύγει από την προγραμματισμένη μετάδοση του οποιουδήποτε αγωνίσματος. Εδώ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

  • Σε κάθε Ολυμπιακή εγκατάσταση που διεξάγονται αγώνες και γίνονται πολλές παράλληλες προσπάθειες (όπως είναι η γυμναστική, αλλά π.χ. και ο στίβος) το κάθε δίκτυο μπορεί να επιλέξει το δικό του πρόγραμμα. Κάμερες υπάρχουν στις προσπάθειες ΟΛΩΝ των αθλητών, όπως φυσικά και η δυνατότητα να μεταδοθούν ζωντανά.
  • Υπάρχει, φυσικά, και η «διεθνής» εικόνα, μια «στάνταρ» μετάδοση, την οποία βλέπουν οι ουδέτεροι που δεν έχουν αθλητή, από τα νησιά Φίτζι μέχρι την Ζιμπάμπουε. Εκεί ο (Ιάπωνας;) σκηνοθέτης επιλέγει προσπάθειες κατά το δοκούν, και φυσικά λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν σχετικά με το ΓΙΑΤΙ δείχνει αυτό ή το άλλο. Σου λέει, αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα δείξεις τον αθλητή σου, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ με από πριν και θα πάρεις όποια εικόνα θέλεις.
  • Η πατάτα, λοιπόν, έγινε από έλλειψη τέτοιας ενημέρωσης. Κανείς δεν ενημέρωσε ότι θέλαμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δούμε Πετρούνια. Κι έτσι, την ώρα που αυτός αγωνιζόταν, η «στάνταρ» μετάδοση έδειχνε κάτι άλλο.
  • Γιατί δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση; Διότι κατά 99% θεωρήθηκε περιττό. Σου λέει ο άλλος, Ολυμπιονίκης είναι, παγκόσμιος πρωταθλητής είναι, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην γυρίσει και η «διεθνής» μετάδοση πάνω του την ώρα που κάνει την προσπάθειά του στον προκριματικό. Δεν είναι θέμα μόνο ελληνικού ενδιαφέροντος ο Πετρούνιας. Και δεν πρόκειται για έναν χαμηλής δυναμικότητας Έλληνα αθλητή, που θα πήγαινε το μυαλό στην πατάτα και στο «λες να μην τον δείξουν; Ας είμαστε σίγουροι κι ας στείλουμε ένα mail ότι θέλουμε live την προσπάθειά του».
  • Ποιανού είναι το λάθος; Η ΕΡΤ τα βάζει με τον σκηνοθέτη, θεωρώντας το unfair να μην εστιάζει στον Πετρούνια και στη «διεθνή» μετάδοση. Διότι εκτέθηκε. Σου λέει, αν είχε γίνει το προφανές, αν είχε γυρίσει η διεθνής μετάδοση στον Πετρούνια, όλα θα κυλούσαν ομαλά. Τώρα που έγινε η στραβή, γίνονται συζητήσεις του τύπου «- Γιατί δεν ειδοποιήσαμε; – Μα ήταν αυτονόητο ότι θα δείξουν αυτόν. Να ειδοποιήσουμε για τα αυτονόητα;»

Όλα τα άλλα, είναι για λαϊκή (και… κομματική) κατανάλωση. Και προκαλούν γέλιο. Πρώτον, διότι το 99% αυτών που σκίζονται και οδύρονται γιατί δεν είδαν τον Λευτέρη ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ότι είχε προκριματικό σήμερα και ούτε θα το έβλεπαν live. Και δεύτερον, διότι το 99% όσων κάνουν φασαρία και ζητούν παραιτήσεις θα σιωπούσαν αν ήταν πάνω «οι άλλοι». Όπως και το 99% αυτών που τώρα σιωπούν θα είχαν χαλάσει τον κόσμο με τους «άχρηστους τεμπελχανάδες».

Υ.Γ. Κι επειδή πρέπει να βγαίνει κι ένα καλό από αυτά, το γεγονός ότι η «στραβή» κάθισε την πρώτη μέρα των Αγώνων μας εξασφαλίζει ότι από εδώ και μπρος θα δούμε όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Η κάλυψη των οπισθίων είναι… ολυμπιακό άθλημα στα βόρεια προάστια.

Argirios Pagartanis

https://www.facebook.com/photo?fbid=10226048126967014&set=a.10201298342757877