«Βασιλιάς Όττο» | Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας για τον Ρεχάγκελ

0

Ήδη η ταινία έχει προβληθεί στην Αυστραλία, σε Μελβούρνη & Σίδνεϊ

Το καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με προπονητή της Εθνικής τον Οττο Ρεχάγκελ.

Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν το αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, να κατατροπώνει τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με μαέστρο της, έναν Γερμανό, τον Όττο Ρεχάγκελ.

Μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα, δεν είχε ξαναδουλέψει σε Εθνική, οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες, δεν ήξερε τη γλώσσα, προπονούσε με μεταφραστή, είχε άλλη νοοτροπία.

Αυτό το καλοκαίρι, 17 χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου, η tanweer παρουσιάζει μία ταινία αφιέρωμα στον Όττο Ρεχάγκελ και την πορεία του με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών στην Ευρώπη. Έναν Γερμανό που εξελίχθηκε πιο Έλληνας από τους Έλληνες. Δείτε τον Όττο Ρεχάγκελ να τραγουδά τον Εθνικό μας Ύμνο.

Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να έρθει στην Ελλάδα να προπονήσει το αουτσάιντερ.

Τον Ιούλιο του 2004, ο Όττο Ρεχάγκελ και οι ηρωικοί παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου έγραψαν χρυσή ιστορία στο Euro της Πορτογαλία συγκινώντας όλους τους Έλληνες. Ο «Βασιλιάς Όττο», έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους από την tanweer.

«Ο Ότο Ρεχάγκελ (σήμερα 83 ετών) είναι μοναδικός. Είναι ευπαρουσίαστος και πολύ άμεσος και επίσης πολύ συναισθηματικός. Αντιμετώπισε τους Έλληνες παίκτες με σεβασμό. Ο Τοπαλίδης είναι ο ξεκάθαρος ήρωας της ιστορίας. Ήταν Έλληνας που μεγάλωσε και έπαιζε στη Γερμανία και ενήργησε ως διερμηνέας της γλώσσας και του πολιτισμού. Ήταν ένα φίλτρο που κατάλαβε τον Ρεχάγκελ και παρουσίασε αυτό που έλεγε στους παίκτες με τρόπους που μπορούσαν να καταλάβουν» αναφέρει ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Κρις Αντρέ Μαρκς.

Ήδη η ταινία έχει προβληθεί στην Αυστραλία, σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας