ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το MyDimosio είναι μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα, που στόχο της έχει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο έκφρασης και ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τα θέματα του Δημοσίου και της σχέσης μας με αυτό.

Ξεκίνησε από το όραμα του ιδρυτή της να αξιοποιηθούν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και οι τεράστιες επικοινωνιακές δυνατότητες τους, ώστε να βελτιωθούν οι λειτουργίες και η παροχή υπηρεσιών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, μέσα από το MyDimosio οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, εκτός στενών πολιτικών ορίων και να αναδείξουν τα πρόβληματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα τους. Να υποδείξουν και να προτείνουν λύσεις για αυτά, αλλά και όταν χρειαστεί να καταγγείλουν και να στηλιτεύσουν επιβλαβείς πρακτικές για το κοινωνικό σύνολο.

Δημιουργούμε τα κατάλληλα μέσα που θα διοχετεύουν όλα αυτά τα θέματα στους κατάλληλους φορείς με στόχο την άμεση λύση τους. Παρακολουθούμε όμως και την πορεία προς την επίλυση τους, ενθαρρύνοντας αλλά και πιέζοντας δημιουργικά, όπου παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση.

Η προσπάθεια μας δεν θέλουμε να είναι στείρα καταγγελτική. Επιθυμούμε όμως η επικοινωνιακή δύναμη της κοινότητας του My Dimosio να λειτουργήσει αποφασιστικά και πολλαπλασιαστικά και να βοηθήσει τόσο την τοπική, όσο και την κεντρική εξουσία να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις.

Παράλληλα, θέλουμε να αναδείξουμε και να επικροτήσουμε κάθε σωστή ενέργεια και μέτρο και να ενθαρρύνουμε την άμεση υλοποίηση τους. Κυρίως θέλουμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των ευσυνείδητων εργαζομένων του δημοσίου. Αυτούς τους ανώνυμους «ήρωες» που πολλές φορές κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες, παράγουν έργο και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Επιπροσθέτως, σταδιακά θα δημιουργήσουμε στοχευμένες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης σε ομάδες συνανθρώπων μας που έχουν πραγματικές ανάγκες. 

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε δυναμικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δημόσιο προς εμάς τους πολίτες.  Θέλουμε ένα καλύτερο Δημόσιο, αντάξιο των προσδοκιών μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να το πετύχουμε.

Η ομάδα του MyDimosio