Κορωνοϊός: Αυτοψία του MyDimosio σε λαϊκή στο Παγκράτι [βίντεο]

0

Από τότε που μπήκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, αρκετοί πολίτες επικοινώνησαν μαζί μας εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές αγορές.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η καταγγελία του αναγνώστη Σ.Κ. που δήλωσε σε δημοσιογράφο του MyDimosio ότι στα Κάτω Πατήσια τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Ο Σ.Κ. εργάζεται ως διανομέας.

«Πέρασα με το μηχανάκι από την λαϊκή της γειτονιάς μου. Χαμός, ο ένας πάνω στον άλλο. Και κυρίως μεγάλοι άνθρωποι. Παππούδες και γιαγιάδες. Πήγα να βγάλω φωτογραφίες με το κινητό και μόνο που δεν με πλακώσανε στο ξύλο. Έχουν άτομα που τσεκάρουν. Μην και βγάλει κανείς φωτογραφία ή βίντεο και έρθει η αστυνομία».

Μετά την καταγγελία αυτή, δημοσιογράφος του MyDimosio που ζει στο Παγκράτι, πήγε για ψώνια σε λαϊκή της περιοχής. Η εικόνα; Ενθαρρυντική. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι καταναλωτές φαίνεται να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Οι πάγκοι έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και όλοι φορούν μάσκες και γάντια.

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Και καλό είναι όσοι λειτουργούν διαφορετικά, να πάρουν παράδειγμα από τις εικόνες αυτές. Και όχι να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας…

(Η αυτοψία έλαβε χώρα την Παρασκευή 27/3/2020)