Αυτοψία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Φωτογραφικό υλικό.

0

Ώρα 11 το πρωί. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα σοκάρουν. 

 

Τριτοκοσμικές συνθήκες με τα ράντζα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους ασθενείς στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι οι κλίνες στα τέσσερα τμήματα του παθολογικού είναι γεμάτες, με αποτέλεσμα αρκετοί ασθενείς να βρίσκονται είτε σε ράντζα μέσα στους ήδη γεμάτους θαλάμους δημιουργώντας έξτρα σειρές, είτε στους διαδρόμους σε ράντζα και αναπηρικά αμαξίδια, δίπλα σε παρατημένες χαρτοκουτες.

 

 

Οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, δηλώνουν απελπισμένοι με τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής. 

 

Από την πλευρά τους, γιατροί και νοσηλευτές κάνουν τα αδύνατα, δυνατά προκειμένου να περιθάλψουν τους ασθενείς που προσεγγίζουν το νοσοκομείο. 

 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι συγγενείς η αναμονή να ξεπερνά  κάποιες φορές τις 5 ώρες. 

 

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πάνω σε μικρά μήκους πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να τα διασχίσει.

 

Μετά από την αυτοψία που κάναμε επιχειρήσαμε να μιλήσουμε και ον κάμερα με τους συγγενείς, αλλά αρνήθηκαν για προσωπικούς λόγους να μας μιλήσουν και μας περιέγραψαν απλά την κατάσταση

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MyDimosio