Αυτοψία: Περάσαμε ένα βράδυ εφημερίας στο ΚΑΤ (εικόνες)

2

Το ΕΣΥ αρκετές φορές βάλλεται, κάποιες φορές δικαίως, κάποιες άλλες αδίκως.

Εμείς επισκεφτήκαμε ένα από τα πιο οργανωμένα νοσοκομεία της Αττικής, το ΚΑΤ, στο Μαρούσι, για προσωπικό μας θέμα, και σας μεταφέρουμε με απόλυτη ειλικρίνεια όσα ζήσαμε σε ένα βράδυ της εφημερίας του.

Αφού εισήλθαμε χωρίς ουρές, σε έναν καθαρό και περιποιημένο χώρο, κατευθυνθήκαμε στα επείγοντα και στο κιόσκι υποδοχής του ασθενούς. Δώσαμε τον ΑΜΚΑ, οι υπάλληλοι ευγενικοί, και έπειτα μας είπαν να απευθυνθούμε στον σεκιουριτά που δεν επέτρεπε σε κανέναν την είσοδο στα ιατρεία παρά μόνον εάν είχε το μαγικό… εισιτήριο.

Ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης μάς έδωσε τον αριθμό μας και ζήτησε να παραμείνουμε στην αίθουσα αναμονής έως ότου φτάσει η σειρά μας. Την ώρα που πήγαμε εμείς, είχαν προηγηθεί άλλοι 1200 ασθενείς. Τρομακτικό νούμερο για τους γιατρούς που εφημέρευαν. Μεγάλος ο όγκος. Αξίζουν ένα μπράβο για την υπομονή τους.

Ησυχία στην αίθουσα αναμονής, σαν σε… τράπεζα

Καθίσαμε. Απέναντί μας υπήρχε τηλεόραση και οθόνες με τη σειρά προτεραιότητας. Ευτυχώς και απόλυτη ησυχία.

Κατά γενική ομολογία, το ΤΕΠ ήταν πεντακάθαρο, ήσυχο, με άνετο χώρο διαμονής και φυσικά η λειτουργία του στηρίζονταν πάνω σε συγκεκριμένους κανόνες. 

Δεν χρησιμοποιήσαμε πουθενά και σε κάνεναν την δημοσιογραφική μας ιδιότητα και αρκεστήκαμε στην αναμονή και φροντίδα του τραύματός μας.

Κάποια στιγμή ακούστηκε το νούμερό μας. Οι ειδικευόμενοι γιατροί μας περιποιήθηκαν, με επαγγελματισμό και υπομονή, παρά τα απανωτά έκτακτα περιστατικά που προωθούνταν άμεσα πέραν της σειράς. Εν συνεχεία μας έστειλαν για ακτινογραφία (σ.σ. Είμασταν τυχεροί και ξεμπερδέψαμε γρήγορα).

Δεξιά η αίθουσα αναμονής, αριστερά ο υπάλληλος σεκιούριτι

Το μόνο αρνητικό ήταν ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης. Εμείς περιμέναμε 4 ολόκληρες ώρες, αλλά είχαμε υπομονή λόγω και του πιο απλού τραύματος.

Kαθαροί χώροι, με ειδικές σημάνσεις και υγρό αντιβακτηρίων για τα χέρια

Άλλοι ασθενείς ίσως να μην έχουν τόσο ηρεμία και η αναμονή ωρών είναι κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει ανυπομονησία και νεύρα. Είναι κρίμα, τόσο οργανωμένο νοσοκομείο στο τμήμα Επειγόντων να μην ενισχύεται περισσότερο και σε δυναμικό.

Αυτή ήταν η δική μας εμπειρία. Έτσι τουλάχιστον το ζήσαμε. Καταθέστε τη δική σας στο support@mydimosio.gr