Αυτοψία: Βάφτηκε καφέ, γεμάτη χώμα παραλία της Βάρκιζας μετά από δημόσιο έργο

0

Η θάλασσα βάφτηκε… καφέ σε παραλία της Αττικής και πολύ κοντά σε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Αττικής, αυτή της Βάρκιζας.

Η αποκαρδιωτική εικόνα έρχεται ως αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιούνται ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Μετά την αντίδραση των κατοίκων και την ανάδειξη του θέματος από τον Κώστα Πασακυριάκο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, οι αρμόδιοι έδωσαν χθες εντολή για άμεση διακοπή των εργασιών, μέχρι να βρεθεί η λύση της απορρύπανσης των νερών.

Ο φακός του mydimosio.gr στο σημείο της μόλυνσης:

Τι έχει συμβεί;

Στην περιοχή πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας Αττικής, αυτό της διαμόρφωσης του ρέματος «Κόρμπι», που αφορά μια μεγάλη ακτίνα τριών χιλιομέτρων, από τη Σχολή της Ευελπίδων στη Βάρη μέχρι το παραλιακό μέτωπο της Βάρκιζας. Έργο ιδιαίτερα σημαντικό, όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση των συγκεκριμένων περιοχών, κόστους 22 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 18 μήνες.

Τα θέματα, λοιπόν, που ανακύπτουν σύμφωνα με τον κ. Πασακυριάκο είναι τα εξής:

1ον: Για να προσπαθεί η κατασκευαστική εταιρία «να λύσει το πρόβλημα», προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

2ον: Ενα μέρος του προβλήματος αφορά το γεγονός ότι παρασύρονται χώματα και άλλα φερτά υλικά και καταλήγουν στη θάλασσα. Άρα, αφού, αυτό, θεωρείται πρόβλημα, μάλλον δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και δεν είναι μια «φυσιολογική κατάσταση».

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

– Πότε (και εάν) ενημέρωσε η εταιρία τις υπηρεσίες του Δήμου μας ότι προέκυψε πρόβλημα;

– Τι ακριβώς έργα εκτελεί η εταιρία από το πρωί της Παρασκευής στο χώρο όπου υπάρχει πρόβλημα και για ποιον λόγο;

– Ποιος μπορεί να πιστοποιήσει με υπευθυνότητα τη σύσταση των υλικών που πέφτουν στα θάλασσα; Θυμίζουμε ότι σε επικοινωνία του Κώστα Πασακυριάκου με υπεύθυνο της εταιρίας, δεν μπορούσε να απαντηθεί με σιγουριά, το τι περιέχει το νερό που πέφτει στη θάλασσα.

– Πότε θα ξεκινήσει εκ νέου το έργο;

– Τι προέκυψε από την επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας με την κατασκευαστική εταιρία και την Περιφέρεια;

Τέλος, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη, άμεσα, η κατασκευαστική εταιρία και η Περιφέρεια Αττικής, να παρουσιάσουν επίσημα τις θέσεις τους για το πρόβλημα και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες της Αττικής.