Οι πλατείες των ναρκωτικών: Αυτοψία του MyDimosio στους δρόμους του θανάτου (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

0

Ακολουθούν σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο.
Αν θέλετε να συνεχίσετε, παρακαλούμε απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες.

Ώρα 8 το πρωί. Το καθιερωμένο ραντεβού για το πάρε – δώσε της σισα ξεκινά. Μπροστά σε παιδιά και ανυποψίαστους πολίτες στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθους, στο Μεταξουργείο, το αλισβερίσι των ναρκωτικών δεν έχει «τελειωμό».

Εδώ παίζουν παιδιά αμέριμνα…

Σε απόσταση 50 μέτρων οι τσιλιαδόροι έτοιμοι να ειδοποιήσουν τους «ντιλερ» σε περίπτωση που εμφανιστούν άνδρες της αστυνομίας. Κάτοικοι και καταστηματάρχες δηλώνουν απεγνωσμένοι στο mydimosio, εκφράζοντας τα παράπονα τους για την ΕΛΑΣ και τον δήμο.Οι ίδιοι αρνούνται να μιλήσουν «on camera», φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα και την παρουσία τους.

«Όσο καιρό μένω στο Μεταξουργείο επικρατεί η ίδια κατάσταση με την αστυνομία να κάνει που και που κάποια περιπολία χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει κάτοικος.

«Αυτή η κατάσταση στο Μεταξουργείο με τους ναρκομανείς δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέσα στην μέρα που εμφανίζονται από παντού και κάνουν τις αγοραπωλησίες τους. Και είναι κάποιος άλλες ώρες που εμφανίζονται όταν πια έχει περάσει η επίδραση και κυκλοφορούν σαν ζωντανοί νεκροί. Εκείνες τις ώρες είναι επικίνδυνοι. Είτε προσπαθούν να ζητιανεψουν ή ακόμα χειρότερα να κλέψουν από όπου βρουν. Πολλές φορές μπροστά μου έχω δει να προσπαθούν να ανοίξουν σταθμευμένα αυτοκίνητα ή να βγαίνουν άρον άρον από κάποιο που έχουν ήδη ανοίξει. Για τη δουλειά βγαίνω νωρίς το πρωί και φοβάμαι τι θα αντικρίσω στην απέναντι γωνία που είναι το στέκι τους εκείνη την ώρα αν κάνει να κοιτάξω η απλώς να προσπεράσω σαν να μην ειδα. Άλλες φορές πάλι τους βρίσκω να κείτονται στο πεζοδρόμιο μέσα σε μια δική τους νιρβάνα και δεν ξέρω αν χρειάζονται όντως βοήθεια η είναι πάλι υπό την επήρεια. Όσο καιρό μένω στο Μεταξουργείο επικρατεί η ίδια κατάσταση με την αστυνομία να κάνει που και που κάποια περιπολία χωρίς αποτέλεσμα».

Ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή, περιγράφει στο mydimosio, τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου του. «Πήγα να ανοίξω το μαγαζί και βρήκα το παιδί που προσέχει την πλατεία τα βράδια, μελανιασμένο».

«Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. Δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πλέον δεν απευθυνόμαστε ούτε στην αστυνομία. Είναι μάταιο. Έρχεται ο κόσμος με τα παιδιά του και γύρω τους υπάρχουν χρήστες. Τους κυνηγάμε, γιατί προσπαθούν να κλέψουν τους πελάτες για να πάρουν την δόση τους. Σπάνε αυτοκίνητα, γίνονται επιθετικοί. Μια μέρα πήγα να ανοίξω και βρήκα το παιδί που προσέχει την πλατεία τα βράδια, μελανιασμένο. Χρήστες τον χτύπησαν και μετά τον έκλεψαν. Τι άλλο να πω. Η αστυνομία πουθενά. Απλά κάνει βόλτες».

Οι εικόνες σοκαριστικές. Στην πλατεία αυδη, δίπλα από τα παιδιά, «ζωντανοί – νεκροί» κείτονται στο έδαφος, ενώ παντού υπάρχουν πεταμένες σύριγγες, με κίνδυνο να τραυματιστούν από αυτές.