Β’ Πλαζ Βούλας: Ρημάζει το στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τόνοι σκουπιδιών και εστίες μόλυνσης (vid)

0

Η άλλοτε πολύβουη Β’ Πλαζ της Βούλας που προτιμούσαν οι Αθηναίοι για κολύμπι και χαλάρωση, όπως και οι μεγάλοι σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου με ταινίες του Σωτήρη Μουστάκα, Πάνο Μιχαλόπουλου, πλέον είναι μία παραλία – φάντασμα, σκουπιδότοπος και απάγκιο ανήμπορων συμπολιτών μας που έμειναν άστεγοι.

Παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος, καρέ από την ταινία Ροζ Γάτος, όπου γυρίστηκε στη Βούλα

Πρόκειται για μία παραλία, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, όπου ξεκινά το παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει μια μεγάλη ακτογραμμή με πλήθος παραλιών και αποτελεί την αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σε απόσταση 50 μέτρων η ζωή συνεχίζεται, με κοσμικά μπαρ, όμορφα σπίτια

 

Αυτοψία του mydimosio.gr

Tα κτίρια λεηλατήθηκαν, οι αθλητικές εγκαταστάσεις σκούριασαν και η ακτή έγινε σκουπιδότοπος. Η όμορφη παραλία, αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση των παραλιών της Αττικής…. 

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες που πλέον αποτελούν εστία μόλυνσης. Τόνοι σκουπιδιών, ημιτελών τσιμεντένιων όγκων κυριαρχούν σε μια έκταση που κάποτε καλυπτόταν από ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που άστεγοι έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στις παρατημένες εγκαταστάσεις. 

 

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ VIDEO-ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Οι ντουζιέρες διαλύθηκαν, τώρα αποτελούν κάδους σκουπιδιών
Σκουπίδια εντός και εκτός κτηρίου
Σκουπίδια κατακλύζουν τους χώρους

Παλιά στρώματα, υποστρώματα και καρέκλες υποδηλώνουν την ύπαρξη αστέγων στον χώρο, όπως και η απλωμένη μπουγάδα που απαθανάτισε ο φακός του mydimosio.

 

Από την ακμή, στην παρακμή και την αναγέννηση

Η σημερινή της εικόνας, έως ότου ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης, είναι αποκαρδιωτική.

Μία δημόσια περιουσία που ρημάζει. Το 2015 ξεκίνησε η διαδικασία παραχώρησης της διαχείρισης της παραλίας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Βούλας. Στη συνέχεια υπήρξε δημοπρασία και η εταιρεία ιδιοκτησίας Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) ανέλαβε την ανάπλαση της παραλίας με μία επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2020.

To οδοιπορικό μας

Τα αποδυτήρια είναι πλέον σκουπιδότοποι

Η ζωή συνεχίζεται τριγύρω, εδώ μένουν όλα παγωμένα

Οι άλλοτε λαμπεροί χώροι έχουν αφεθεί στην τύχη τους