Αυτοψία του MyDimosio στην πολύπαθη πλατεία Ομονοίας που μεταμορφώνεται

0

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθεί η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας. Ένα μεγάλο σιντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, με 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς πρόκειται να κοσμεί την πλατεία. Τα έργα φαίνεται πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, με τη συνδρομή χορηγών ιδιωτών.

Το 1960 τοποθετήθηκε το πρώτο σιντριβάνι στην πλατεία, ενώ το 1990, προστέθηκε και ο «Δρομέας», το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος από σίδερο και γυαλί, το οποίο μεταφέρθηκε αργότερα απέναντι από το Χίλτον.

Το 2004, με τη δημιουργία της σύνδεσης Πανεπιστημίου-Αγίου Κωνσταντίνου, η Ομόνοια, σταμάτησε να είναι κυκλικός κόμβος, το σιντριβάνι τότε απομακρύνθηκε από την πλατεία.

Σήμερα η δημοτική αρχή επαναφέρει το σιντριβάνι, ενώ παράλληλα εστιάζει στο να αυξήσει το πράσινο στην ιστορική πλατεία.

Στις 31 Οκτωβρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτές τις δωρεές της τεχνικής εταιρίας Ηλέκτωρ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λασκαρίδη και της Fontana Fountains, προκειμένου να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί το σιντριβάνι.

Αυτοψία του mydimosio: