Εκδικάζεται σήμερα | Η προσφυγή ΠΟΕΔΗΝ στο ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

0

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς και κατά του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στην προσφυγή γίνεται λόγος για παραβίαση μιας σειράς συνταγματικών αρχών όπως της αναλογικότητας καθώς «δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν», όπως σημειώνεται.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού, με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΣτΕ.

«Οι υγειονομικοί μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, με μέτρα ατομικής προστασίας που όλοι λαμβάνουμε και δύο rapid test την εβδομάδα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την καταβολή μισθών, κάνοντας λόγο για «λάθος της κυβέρνησης που αποδιοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έστειλε 7.000 υγειονομικούς στην πείνα και την ανεργία».

φωτο: αρχείο