Η Ελλάδα στα πρόθυρα του να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία

1

Μετά την απόφαση της αναστολή λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να κλείσει μέχρι νεοτέρας τα σύνορα με την Τουρκία. Στον Έβρο βρίσκονται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Το κλείσιμο του τελωνείου πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην τουρκική πλευρά, οι οποίοι είχαν ως στόχο να εισέλθουν στη χώρα μας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην περιοχή ενώ αναμένεται να αυξηθούν όσο περνά η ώρα προκειμένου να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με την καγκελάριο Μέρκελ προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα μετά την απόφαση των Τούρκων να ανοίξουν τα σύνορα.

Ενίσχυση υπάρχει και στη θάλασσα, όπου βέβαια η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι πιο περίπλοκη.

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στη Συρία και στην απόφαση τους Τουρκίας να «ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη στις προσφυγικές ροές.

«Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ, η Αθήνα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου.