ΔΕΗ: Διαγωνισμός για 1.000 μόνιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σε διαγωνισμό για πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ είναι έτοιμη να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ μετά και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί το τελευταίο διάστημα.
Πριν φτάσει όμως η επιχείρηση σε προσλήψεις προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει στοχευμένες αποχωρήσεις, ένα σχέδιο που θα ακολουθηθεί με βάση τις επόμενες κινήσεις και το προφίλ που θέλει να χτίσει το επόμενο διάστημα η εταιρεία.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην ΔΕΗ υπάρχει ανορθολογική κατανομή του προσωπικού καθώς τα τεχνικά πόστα είναι υποστελεχωμένα ενώ στα διοικητικά πόστα, συναντά κανείς υπεράριθμο προσωπικό.
Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί εάν υπάρχουν ανάγκες και σε συνδυασµό µε τη γενικότερη πορεία των οικονοµικών της ∆ΕΗ θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σηµαντικό είναι ότι οι νέες προσλήψεις δεν θα γίνουν µε το ασφυκτικό πλαίσιο των εταιρειών του ∆ηµοσίου. Θα γίνουν µε τους όρους και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, χωρίς όµως να γίνονται µέσω του ανώτατου οργάνου.