Η Λίβερπουλ περίμενε 30 χρόνια – Θα της το στερήσει ο κορωνοϊός;

0

Όλοι κάνουν λάθη. Ακόμα και οι σπουδαίοι. Λάθος έκανε ο υπερπαίχτης Τζέραρντ σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι με την Τσέλσι. Γλίστρησε. Και μαζί με εκείνον ξεγλίστρησε και ο τίτλος. Όλοι κάνουν λάθη, κυρίως όμως οι σπουδαίοι. Λίγα χρόνια μετά η ομάδα επέστρεψε κατακτώντας αρχικά την Ευρώπη και ύστερα το Νησί. Και ξαφνικά το κεκτημένο ξεγλιστρά και πάλι.

Το λιμάνι βάφτηκε φέτος κόκκινο από νωρίς. Η παλιοπαρέα των Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ, Άλισον και Φαν ντάικ με καπετάνιο τον Κλοπ κλείδωσαν από τον Νοέμβρη την κούπα που τόσο έλειπε από την τεράστια Λίβερπουλ. Έπειτα ήρθε ο ιός. Και όλα αλλαξαν.

Λένε ότι τίποτα δεν είναι κερδισμένο πρωτού τελειώσει. Και η σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ -στα χαρτιά τουλάχιστον- δεν έχει τελειώσει. Μιλάμε ξεκάθαρα για τον πρωταθλητη. Για την πρωταθλήτρια, που είναι η Λίβερπουλ.

Στην νέα πραγματικότητα, την σκληρότητα της επιδημίας όλα πλέον είναι σε δεύτερη μοίρα. Λογικό και απαραίτητο. Ποιός θα στέψει τωρα πρωταθλητές ενώ ο κόσμος όλος έγινε ξαφνικά αουτσάιντερ απέναντι στην αρρώστια; Σωστά όλα αυτά. Ενέργεια δεν υπάρχει. Χρόνος δεν υπάρχει. Ακόμα και τρόπος πρακτικός δεν υπαρχει. Σωστά. Γιατί τότε υπάρχει χρόνος για κουβέντα μη στέψης; Γιατί κάποιες ομάδες της Αγγλίας ζητούν έντονα να ακυρωθεί η σεζον; Γιατί θέλουν να στερήσουν και όχι να δώσουν; Ποιος ξέρει;

Το σίγουρο πάντως είναι ένα: Η Λίβερπουλ έγραψε φέτος ιστορία, ανεξάρτητα από το εάν τυπικά θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Και το λιμάνι σείεται έστω και βουβά απ άκρη σ΄άκρη: And You ‘ll never walk alone…