Ξεκίνησε η δίκη για τους νεκρούς της Μάνδρας (βίντεο)

0

Ξεκίνησε η πολύκροτη δική των 21 κατηγορουμένων, για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017. Τραγικές φιγούρες, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι κάνουν λόγω για «εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής του σύριζα Ρένα Δούρου, η οποία ωστόσο, δεν παρίσταται στην αίθουσα του 3μελους πλημμελειοδικείου Αθηνών, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Συγγενείς θυμάτων και πλημμυροπαθείς αναφέρονται σε εκείνες τις μέρες και ζητούν απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία όσων επέδειξαν εγκληματική αμέλεια με συνέπεια να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές και να καταστραφούν περιουσίες.

«Είναι τραγικό «το να πρέπει» να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια», αναφέρει στο mydimosio, η κα. Αναστασίου Σοφία, η οποία έχασε την μητέρα της.

«Ζητάω δικαιοσύνη και να εξαντλήσει το δικαστήριο όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες. Εγώ έχασα την μητέρα μου αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ήδη από εχθές είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ξαναθυμάμαι πάλι γεγονότα που δεν ξεπερνιούνται. Έχουν γίνει έργα χωρίς βέβαια να έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο είναι τραγικό «το να πρέπει» να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια».

«Εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει με την σειρά της η κα. Πεππα Δήμητρα. «Έχασα το παλικάρι της κολλητής μου», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Άκουσα τους συμπατριώτες μου που έχασαν τους ανθρώπους τους άδικα, αυτά τα 24 θύματα στην πλημμύρα της Μάνδρας, η οποία είναι ένα γεγονός το οποίο δεν πρόκειται να επανέλθει, πέραν τον υλικών καταστροφών που έχουν πάθει οι κάτοικοι. Όμως οι ζωές δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω, γι αυτό λοιπόν ζήτω δικαίωση, η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να κάνει το χρέος της διότι δεν μπορώ να δεχτώ την θεομηνία από το 1996, ότι ο θεός τα έχει βάλει με την Μάνδρα. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι κάτοικος της Μάνδρας και ζήτω δικαίωση για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Έχασα φίλους και γνωστούς από την γειτονιά μου, το παλικάρι της κολλητής μου και τον άνδρα της φίλης και αυτό δεν μπορώ να τον συγχωρέσω σε κανέναν».

«Γίνονται κάποια έργα, αλλά αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, δεν επαρκούν γιατί η μελέτη έχει γίνει πριν 20 χρόνια» , αναφέρει ένας κάτοικος Μάνδρας. «Κάθε φορά που βρέχει μένουμε ξενύχτες και περιμένουμε μην συμβεί κάτι απρόοπτο. Δεν λειτούργησε ούτε η πολιτική προστασία του δήμου, ούτε από την περιφέρεια. Δεν είχαν την υποχρέωση αφού όλη την νύχτα στο βουνό βρέχει; Εμείς που να το ξέρουμε δεν έχουμε την δυνατότητα. Στις 7 παρά 20 το πρωί είδαμε αυτό το ποτάμι να μπαίνει μέσα στα σπίτια μας. Είχαν κλείσει τα ρέματα, τα οποία δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Καταστράφηκε το σπίτι μου και αλλά σπίτια. «Χάσαμε» 4 αμάξια. Ένα σπίτι κατεστραμμένο τελείως. Φανταστείτε πως έμειναν μόνο τα ντουβάρια».