Κτηματολόγιο: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου

0

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου δίνεται παράταση με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο σε 14 περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση παράτασης για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφορά όλες τις περιοχές όπου η προβλεπόμενη εξάμηνη προθεσμία (τρεις συν τρεις μήνες) λήγει μέσα στον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα, αν θα δοθεί ή όχι νέα παράταση (με βάση την τελευταία νομοθετική ρύθμιση όπου με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μπορεί να δοθεί maximum παράταση έως έξι μήνες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής) είναι θέμα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Με βάση τα όσα προβλέπονται, παράταση δίνεται:

Πρώτον, στις περιοχές όπου το εξάμηνο (για τους κατοίκους εσωτερικού) λήγει την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου.

Αυτές ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλίας και Αιτωλοακαρνανίας (Δυτική Ελλάδα) και πρόκειται για τους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης και Παραβόλας και τις κοινότητες Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου. Επιπλέον, δίνεται παράταση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου δεν έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής η συλλογή δηλώσεων.