Περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κάθε γειτονιά από τον Ιανουάριο

0

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κάθε γειτονιά. Σημείωσε οτι η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, κατόπιν της ορκομωσίας 1500 αστυνομικών που ήδη εκπαιδεύονται.

«Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ωρου βάσεως. Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει, τελείωσε», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών (…) Εχουν δοθεί οι απαντήσεις (…) κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια άλλα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Παρά ταύτα όλα διερευνώνται. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν καταγγελίες για 321 περιστατικά αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας».

Τέλος ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου στις αρχές του 2020, που θα κατοχυρώνει τη λειτουργία μηχανισμού ελέγχου περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα