Σε 50.000 δικαιούχους | Πληρωμές από σήμερα έως τις 10 Σεπτεμβρίου

0

Περίπου 63,5 εκατ. ευρώ σε περίπου 50.000 δικαιούχους θα καταβληθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Η καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Αυγούστου περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα από σήμερα Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα:

1. Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι εξής καταβολές:

  • 2,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 4.144 εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Αύγουστο για αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • 50.9100 ευρώ θα καταβληθεί σε 125 άτομα ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για αναστολές συμβάσεων εργασίας κατά τον Ιούλιο.
  • 443.406 ευρώ θα καταβληθεί σε 1. 249 άτομα ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για αναστολές συμβάσεων εργασίας μηνός Ιουνίου.
  • 262.056 ευρώ θα καταβληθεί σε 1.033 άτομα ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για αναστολές συμβάσεων εργασίας κατά τον Μάιο.
  • Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2,86 εκατ. ευρώ και θα διοχετευθεί σε 6.551 δικαιούχους.

2. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 590 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 12.900 ευρώ θα καταβληθούν σε 28 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 12 εκατ. ευρώ σε 30.000 δικαιούχους για πληρωμή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 28 εκατ. ευρώ σε 12.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 600.000 ευρώ σε 800 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Για το διάστημα 6-10 Σεπτεμβρίου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ.