Θυμωμένοι «Κύκλωπες» στους δρόμους της Γαλλίας!

0

Από το 2014, ο καλλιτέχνης Le Cyklop μεταμορφώνει σε -ως επί το πλείστον- θυμωμένους «Κύκλωπες» τα κολωνάκια στα πεζοδρόμια της Γαλλίας. Με την τέχνη του έχει επισκεφθεί περιοχές του Παρισιού όπως Pantin, Colombes και Montreuil. Η πλέον πρόσφατη αστική παρέμβαση του έχει την επωνυμία «Angry L’éGO» δανειζόμενη την αισθητική γλώσσα της από τη γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών.

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους, ο Le Cyklop, εντοπίζει τα κολωνάκια στα οποία θέλει να δώσει «ζωή» και με σπρέι τα βάφει με έντονο κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια διαφόρων στίκερ προσθέτει χαρακτηριστικά προσώπου. Αν και το τελευταίο πρότζεκτ λέγεται «Θυμωμένο L’éGO» πολλές από τις κυκλώπειες φιγούρες έχουν έκφραση έκπληξης, σύγχυσης ή και χαράς, τραβώντας με κάθε δυνατό τρόπο την προσοχή των περαστικών.

Πιστός στο καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του, ο Γάλλος καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από τους Κύκλωπες της ελληνικής μυθολογίας. «Στη δουλειά μου, προσπαθώ να απελευθερωθώ από συμβατικά μέσα όπως τοίχοι ή καμβάδες, να επενδύσω σε αντικείμενα. Βάζοντας πάνω τους ένα μάτι προσπαθώ να τους φέρω στη ζωή, να τους δώσω μια ψυχή και να γεννήσω ένα είδος φαντασίας» λέει ο Le Cyklop και σε ένα μεγάλης διάρκειας βίντεο, που ακολουθεί, ξεδιπλώνει τη σκέψη και την τέχνη του.