Ευαγγελισμός: Ξεσηκώνονται οι γιατροί για τα… κλειστά στόματα

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη στις 08.00 στα ΤΕΠ, οργανώνει το σωματείο εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων που επέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου αν προηγουμένως οι γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τη σχετική άδειά του.

Σε ανακοίνωσή του, το δ.σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει πως «καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια» του διοικητή, Α. Γρηγορόπουλου.

Όπως σημειώνει, «αυτή η πράξη είναι άκρατος αυταρχισμός, καταστολή και είναι η “κανονικότητα” που θέλουν να εφαρμόσουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένοι προϋπολογισμοί, υποχρηματοδότηση, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ράντζα και εντατικοποίηση και να υπάρχει σιωπή!».
Η ΕΙΝΑΠ σχολιάζει πως «μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έρχεται και η απαγόρευση των δηλώσεων» και σημειώνει πως ενθαρρύνει τους γιατρούς-μέλη της να προβάλλουν πάντα τα αιτήματά τους.
«Ποτέ δεν κινδυνολογήσαμε, ούτε διαδώσαμε ψεύτικες πληροφορίες. Αντίθετα, δηλώνουμε με υπευθυνότητα προς την κοινή γνώμη τα πραγματικά προβλήματα ώστε να διορθωθούν» αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς.