Διεθνές ρεζιλίκι λόγω λεκτικής βίας αστυνομικών στη Λέσβο

0

Ένα απίστευτο περιστατικό λεκτικής αστυνομικής βίας διαδραματίστηκε στη Λέσβο. Βρετανίδα υπήκοος καταγγέλει ότι, λόγω της ιρανικής καταγωγής της και του χρώματος του δέρματός της, αστυνομικοί την πέρασαν για πρόσφυγα και την εξευτέλισαν σε δημόσιο χώρο.

Η Τίφα, όπως ονομάζεται η νεαρή γυναίκα, βρέθηκε με τον σύζηγό της και το μωρό της στη Λέσβο, όπου αστυνομικοί τους πέρασαν για πρόσφυγες και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Όπως αναφέρει ίδια σε ανάρτηση της στο Facebook, που διαγράφτηκε λόγω προφανώς της έκτασης που πήρε το θέμα, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με απίστευτα σκληρό και ανάρμοστο τρόπο σε εκείνη και τον άνδρα της.

Μάλιστα όταν η Τίφα προσπάθησε να ρωτήσει από που μπορεί να προμηθευτεί βρεφικά αντικείμενα ή αντικείμενα για την παιδική φροντίδα οι αστυνομικοί της είπαν να βουλώσει το στόμα της και να γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε.

«Έβγαλαν έξω τα εσώρουχά μου ένα ένα και γελούσαν με αυτά», συμπληρώνει.

Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί και όταν έπρεπε να θηλάσει το μωρό της, δέχθηκε τα χλευαστικά σχόλια των αστυνομικών και τα βλέμματα στο στήθος της.

«Οι ταυτότητές μας, τα έγγραφά μας, το μωρό, τα χρήματά μας, δεν τους αφορούσαν. Μόνο το χρώμα του δέρματός μας αρκούσε για να μας σταματήσουν και να μας κακομεταχειριστούν», δήλωσε νεαρή γυναίκα.