Έξαλλη με την ΕΕ για το Προσφυγικό και τη Μόρια η Σέρσεϊ του Game of Thrones

0

Σοκάρισμένη, με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε σε video που ανάρτησε στο Instagram η ηθοποιός Λίνα Χίντεϊ, γνωστή από το ρόλο της Σέρσεϊ Λάνιστερ στη δημoφιλή σειρά «Game of Thrones». Αφορμή, οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στον καταυλισμό της Μόριας.

Η Λίνα Χίντεϊ κάνει έκκληση «για να σταματήσει αυτή η τρέλα», και ξεσπάει κατά της Ευρώπης γιατί δεν δίνει λύσει λύση, ενώ είναι «τόσο απλό» στο Προσφυγικό.

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στη Μόρια. Ο φίλος μου Σαλάμ Αλντίν το δημοσίευσε. Eχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές! Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@@@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το ξέσπασμα της Λίνα Χίντεϊ, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε επισκεφτεί το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.