Στέφανος Σιταράς: Ο σκηνοθέτης με το viral βίντεο για τον κορωνοϊό

0

Γράφει ο Γρηγόρης Μπακλώρης

O σκηνοθέτης Στέφανος Σιταράς είναι το πρόσωπο των ημερών μέσα σε αυτό το ανεπανάληπτο σενάριο που ζούμε, το  οποίο θα ζήλευε ακόμα και ο Τζώρτζ Όργουελ. Ένα σενάριο που μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή μας.

Με το Στέφανο γνωριζόμαστε. Είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης με το δικό του στυλ και την δική του ταυτότητα. Σπούδασε στην Αμερική (Μητρόπολη του σύγχρονου σινεμά, σκηνοθεσία) και έχει στο παλμαρέ του δουλειές αξιοζήλευτες τόσο μικρού μήκους, όσο και μεγάλου μήκους ταινίες. Τελευταία του δουλειά για τον κινηματογράφο είναι η ταινιά  «Πύραυλος », η οποία και απέσπασε τις πιο θερμές κριτικές στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αναμένεται να βγει και στις αίθουσες.

Φώτογραφία απο την ταινία «Πύραυλος »

Αυτή την περίοδο δημιουργεί μια πρωτότυπη σειρά με την εταιρεία παραγωγής Sap Innovation Media η οποία ονομάζεται «Οι μέρες των Ηρώων». Η σειρά ταξιδεύει σε κάθε λογής μέρος της Ελλάδας και του κόσμου και ασχολείται με ανθρώπους, καθημερινούς ήρωες, οι οποίοι με τις πράξεις τους και την αυταπάρνηση τους, προσπαθούν να βοηθήσουν το συνάνθρωπο, τα ζώα, τη φύση, προβάλλοντας την αλληλεγγύη και την προσωπική θυσία μέσα σε ένα κόσμο  όπου επικρατεί η οκνηρία και ο ωχαδερφισμός. Η σειρά σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στο youtube και αναμένεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς «Οι μέρες των Ηρώων»

 

 

Ο Στέφανος ήταν πρόθυμος να μιλήσει για το βίντεο, το οποίο και έγινε viral μέσα σε λίγα 24ωρα στο λογαριασμό του στο instagram. Ένα βίντεο το οποίο άγγιξε τους πάντες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι:

«Πριν 10 χρόνια στα γυρίσματα μιας ταινίας, τράβηξα τα συγκεκριμένα πλάνα τα οποία και δεν τα συμπεριέλαβα στη συνέχεια. Επειδή όμως τίποτα δεν πάει χαμένο και πάντα κρατάω αρχείο σαν επτασφράγιστο μυστικό, ξέθαψα από το χρονοντούλαπο του έργου μου, αυτά τα πλάνα γιατί θεώρησα ότι ταιριάζουν απόλυτα με τη τωρινή κατάσταση. Αυτή είναι και η μαγεία της δουλειάς μου, όλα κατά κάποιον περίεργο τρόπο έρχονται στην επιφάνεια, στο σωστό timing και δένουν απόλυτα με τη συναισθηματική κατάσταση που βιώνουμε. Χαίρομαι που ο κόσμος αγγάλιασε το βίντεο γιατί νιώθω ότι έδωσα δύναμη και κίνητρο στους ανθρώπους να βγουν καλύτερη μέσα από αυτή την κρίση και να αναλογιστούν ότι αυτές οι μικρές στιγμές είναι που τελικά έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Την  επαφή με τη φύση, με τον διπλανό μας, το άγγιγμα που τόσο μας λείπει τώρα».

Δείτε το βίντεο από το λογαριασμού του Στέφανου Σιταρά στο instagram και στο youtube.