Αναστολή λειτουργίας και ακυρωσή παραστάσεων πανελλαδικά

0

Αναστολή λειτουργίας και ακύρωση παραστάσεων σε όλα τα θέατρα μέχρι νεοτέρας

Γράφει η Σίσσυ Λάλλου

Με την πρόληψη να αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για εξάλειψη του ιού, έπειτα από την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σταδιακά αναστέλλονται και ακυρώνονται οι πολιτιστικές δραστηριότητες τη χώρα. Ορισμένα δημόσια θέατρα όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αμέσως προχώρησαν στην προληπτική απολύμανση του χώρου, έτσι ώστε οι sold out παραστάσεις να διεξαχθούν ομαλά. Βέβαια η διοίκηση του θεάτρου επεσήμανε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και σε περίπτωση κυβερνητικής απόφασης για γενική παύση λειτουργίας των θεάτρων, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας αναστέλλει τις παραστάσεις Βρεφικής, Παιδικής και Νεανικής σκηνής μαζί με το Θέατρο Σκιών, τα εργαστήρια υποκριτικής και την λειτουργία της δραματικής σχολής για 2 εβδομάδες για προληπτικούς λόγους. Οι προγραμματισμένες παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι νεοτέρας ενώ είναι η εφικτή η επιστροφή εισιτηρίων και χρημάτων ή αλλαγή κράτησης σε επικοινωνία με τα ταμεία του θεάτρου. Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν προβεί σχεδόν όλες οι θεατρικές σκηνές της χώρας, για την αποφυγή συνωστισμού κόσμου και κυρίως των κοινωνικών ευπαθών ομάδων σε κλειστό χώρο.
Το Εθνικό θέατρο προχώρησε και αυτό στη προληπτική διαδικασία της απολύμανσης με την sold out παράσταση «Μακβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ να συνεχίζεται κανονικά, μια συμπαραγωγή με το Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Βέβαια για όσους θέλουν μείνουν στο σπίτι ή όσοι έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι η ψηφιακή πλατφόρμα τα στην ιστοσελίδα του Εθνικού θεάτρου περιέχει πλήθος παραστάσεων που μπορεί να παρακολουθήσει ο κόσμος από το σπίτι. Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της ψυχαγωγίας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί τα οποία πάντα έχουν ως σκοπό την διαφύλαξη της υγείας. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις οδηγίες που έχουν δωθεί ακόμη και αν χρειαστεί να ακυρωθούν εκδηλώσεις σε μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές εκδηλώσεις και γενικότερα σε χώρους που υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Ο πανικός δεν είναι η λύση αλλά η σωστή ενημέρωση. Σύντομα όλα θα περάσουν και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.