Συναγερμός στο Υπ.Υγείας για τον Κορωνοϊό

0

Ανησυχητικά τα νέα από τον γιατρό και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα αναφορικά με το φαινόμενο του Κορωνοϊού στη χώρα μας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εκομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο κ. Τσιόδρας τοποθετήθηκε εκφράζονταας την έντονη ανυσιχία του για τις διαστάσεις που έχει πάρει ο ιός στη γειτονική Ιταλία αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν την πανδημία. Κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι. Με εκατοντάδες πτήσεις και ανθρώπους που ταξιδεύουν, για έναν ιό με ήπια συμπτώματα είναι δύσκολο να ελέγξεις τις πύλες εισόδου».

Ο γιατρός κ. Τσιόδρας συνεχίζει την τοποθέτηση του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δημόσιες υπηρεσίες επικεντρώνονται στο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ο οποίες έρχεται από πληττόμενες περιοχές και να επιτηρεί την υγεία του. Οι πληττόμενες περιοχές είναι σε καραντίνα στην Ιταλία και δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σχολεία μας».

Σε συνέχεια της συνέντευξης του ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία τονίζοντας πως όλοι οι πολίτες πρέπει να έιναι σε επαγρύπνηση αναφορικά με τους τρόπους προφύλαξης τους από τον θανατηφόρο ιό. Αναφέρει πως το πιο βασικό μέτρο προφύλαξης είναι, αυτό που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί και σχέδιο της κυβέρνησης, η ευαισθητοποίηση του κόσμου που έρχεται από πληττόμενες περιοχές.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ακόμα «ναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις τα ελαφρά περιστατικά που είναι περισσότερα από 50%. Η συμμετοχή του κοινού είναι πολύ σημαντική όταν έρχεται από πληττόμενη περιοχή».

Εάν κάποιος πιστεύει ότι φέρει συμπτώματα του ιού, θα πρέπει ενημερώσει τον προσωπικό του γιατρό ή τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) προκύμμενου να συζητήσει την κατάστασή του και να αποφασιστεί εάν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έλεγχος.