Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλουν Δήμο ότι παρακρατά χρήματα για θέρμανσης σχολείων

0

Σε καταγγελίες κατά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Κορυδαλλού, προχώρησαν τόσο ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών. Οι δύο σύλλογοι κατηγορούν τον Δήμο για παρακράτηση των χρημάτων της θέρμανσης των σχολείων και για κακή διαχείριση.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Στην Σχολική Επιτροπή (Σ.Ε.) της Α/βάθμιας εκπαίδευσης της 10/2/2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά, και με την νέα διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, με ένα απαράδεκτο γεγονός: την παρακράτηση των χρημάτων της θέρμανσης των σχολείων. Δηλώσαμε ρητά την αντίθεσή μας σε τέτοιες τακτικές που αφήνουν τα σχολεία χωρίς χρήματα.

Η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών είναι ξεκάθαρη. Καμιά Σχολική Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να κρατήσει τα χρήματα που είναι για την θέρμανση των παιδιών μας. 

Αντί η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, να ακολουθήσει μια πολιτική για την ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων, (όπως εξάλλου είχε διακηρύξει όταν ήταν στην αντιπολίτευση), τώρα παίρνει μέτρα ενάντια σε αυτά.

Στην ήδη πενιχρή χρηματοδότηση των σχολείων, η Δημοτική Αρχή παρακρατεί τα λίγα χρήματα που έρχονται για την θέρμανση, προσπαθώντας να φτιάξει πλεόνασμα στο ταμείο της Σ.Ε. Α/βάθμιας. Δεν μπορεί, στον 21ο αιώνα, να μιλάμε για σχολικό μάθημα με όρους μεσαίωνα. Τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τέτοιες συνθήκες κι ούτε είναι αυτό το σχολείο που έχουμε ανάγκη. 

Τέσσερις περίπου μήνες μετά την διαμαρτυρία στο Δημ. Συμβούλιο για το σύνολο των προβλημάτων στα σχολεία της πόλης και την υποχρηματοδότηση, εξακολουθεί να μην έχει διάθεση να λύσει κανένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς κι εκπαιδευτικοί.

Βέβαια, με τη σειρά της, κι αυτή η διοίκηση, έχει καλλιεργήσει το πνεύμα σε γονείς και στους συλλόγους τους να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανάγκες από χαρτιά και αντισηπτικά μέχρι μπογιές και πλαστελίνες. Αντί λοιπόν να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, παρακρατεί ακόμη και το κονδύλι από το κράτος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Δημοτική Αρχή 

  • Άμεσα να καταβληθούν τα χρήματα της θέρμανσης στα σχολεία χωρίς καθυστερήσεις – χωρίς παρακρατήσεις 
  • Έκτακτο κονδύλι για τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες 

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο, να παλέψει για Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο. 

Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

  • Δημόσιο και δωρεάν σχολείο
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές – Κατάργηση ΦΠΑ στις αγορές των σχολικών επιτροπών. ΔΩΡΕAN θέρμανση, φως, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της παιδείας. Καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στα σχολεία, καμιά παρέμβαση ιδιωτικών συμφερόντων, εκκλησίας, ΜΚΟ
  • Δωρεάν σίτιση για όλα τα παιδιά, με ευθύνη του κράτους και του Δήμου, χωρίς την εμπλοκή «φιλάνθρωπων» M.K.O. και εκκλησίας.