Υπουργείο Παιδείας: Ένας μήνας στα… σκουπίδια

0

Μία από τις μεγαλύτερες και κεντρικότερες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, όπου εργάζονται περίπου 300 υπάλληλοι και την οποία καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έχει να καθαριστεί από το τέλος του περασμένου μήνα!

Ο λόγος για το κτίριο όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, το 1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Α’ Αθήνας, στο Μεταξουργείο.

Υπεύθυνη για την καθαριότητα του επταώροφου κτιρίου είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία, αν και γνώριζε ότι η σύμβαση με το συνεργείο καθαριότητας έληγε στις 31 Ιανουαρίου 2020, δεν προέβλεψε για τη διάδοχη κατάσταση, αλλά άφησε το κτίριο χωρίς υπηρεσία καθαριότητας εδώ και 14 μέρες, με συνέπεια ο χώρος να θυμίζει σκουπιδότοπο.

Από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας (ΣΥΠΥΥΠ) έχει ενημερώσει εγγράφως την Περιφέρεια, η οποία όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο ΣΥΠΥΥΠ διαμαρτύρεται για τις τριτοκοσμικές και υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας και καλεί την Περιφέρεια Αττικής να προβεί σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους.

Δείτε επίσης: Αυτοψία: Με τέτοιες εικόνες στο Υπουργείο Παιδείας, που είναι η Παιδεία μας;

Πηγή: ΕΦΣΥΝ